Alla inlägg under september 2008

Av Vivi - 7 september 2008 06:45


Jonas  Emil  Eriksson



1934.08.24  -  2007.09.07 


I dag är det ett år sedan Emil dog. Ursprungligen kom han från gården Hommers i Åbo, Färila.  Emil sysslade med många saker i sitt liv. Han växte upp med att hjälpa till med familjens jordbruk. På vårarna åkte han runt i byarna och sågade ved med sin utrustning. Och på somrarna var det ”slåtter”. Han fick jobb som mekaniker och smed.

1953 träffade han sin blivande fru Berit, född Andersson, från Bygget i Los.Dom gifte sig 1958 och flyttade till Ljusdal. Paret fick 2 söner som har familj i dag. I Ljusdal fick Emil jobb på Volvo (Bilbolaget). Där sysslade han med specialarbeten och plåtjobb. Efter många år på Volvo blev han erbjuden jobb på Svensk Bilprovning, där han jobbade tills han gick i pension. 

Emil var en glad, positiv, varm & omtänksam person. Han såg alltid det goda hos alla människor. Ville alltid hjälpa andra och engagerade sig vart han än gick. Han hade många talanger. Han kunde sjunga, spela flera instrument och hade alltid något roligt att berätta. Såg jämt till att folk trivdes.

Han var en ”allt i allo” och fixade det mesta. Han körde buss & tradare, kunde vara småbrukare, bonde, rörmokare, elektriker, snickare, målare, skogsarbetare, ”trädgårdsmästare” och en duktig bilmekaniker (bildoktor), ja han fixade det mesta. Han ställde alltid upp när folk kom och ville ha hjälp. Vem det än må vara. Många av oss saknar hans kunskap & klurighet.

 

Fritiden ägnade han mest i sina garage. Han åkte gärna i sina gamla Fordar, som han byggt/renoverat, var med familjen, pysslade om barnbarnen, fiskade, åkte ut med husvagnen, var på småbruket i Bygget och i stugan som han var med och byggde.

 

Han var en högt älskad make, far, svärfar, farfar, släkting, granne & vän som lämnade ett stor tomrum efter sig, som aldrig kan fyllas igen! En ”bättre” människa är nog svår att hitta, har en av grannarna sagt!

 

Vila i frid & Tack för allt du gav!

 

Vi säger inte farväl, utan hoppas att vi ses igen!

 

Emil blev 73 år.

 

Av Vivi - 6 september 2008 11:13


Var till telefonbutiken 111 igen, för att lösa gårdagens problem. Nu fungerar uppkopplingen som den ska! Så Hans kan jobba igen!


Barnen har 2 kompisar här, Ludwig och Agnes som bott på Lantai 2 år nu. Föräldrarna driver Balder fastighetsförmedling på Lanta.


Nu ska vi lämna tvätt igen, handla på lördagens kvällsmarknad och äta middag på någon ny spännade restaurang.


Av Vivi - 5 september 2008 11:01


I dag har vi haft "kontaktsvårigheter" uppkopplings-problem.

Var till telefonbutiken 111, där vi köpt utrustningen.

Dom löste problemet, men när vi kom hem igen uppstod samma sak.

Lite upprörd gick vi tillbaka till 111. Dom sa att detta händer då och då i Thailand, när många är ute på nätet (uppkopplade). Prova i morgon!


Barnen var till varsin kompis efter skolan.


På södra delen av Lanta, var det skyfall på eftermiddagen. Regnade in i hus och ½-meters vattensamlingar på vägarna. Vi klarade oss dock med "ösregn".


Av Vivi - 4 september 2008 10:51


Beos mamma, grannen kom med en påse färska "jumbo-räkor". Hon jobbar på fiskaffär.


Var och lämnade tvätt igen. Vi har "inga" tvättmöjligheter i huset (vill inte tvätta heller). Här kostar tvättning + strykning 30 Baht (6:-) per kilo, ren tvätt.


När vi var och handlade på kvällen, såg vi en "vild" apa för första gången på Lanta.


Av Vivi - 3 september 2008 16:59


Hugo har tappat en av sina framtänder, som har varit lös en längre tid. Barnen har haft gymnastik för första gången i nya skolan. Efter gympan duschade alla i en "slangdusch" ute på gräsmattan.


Nu har Vivi börjat att studera småföretagande. Hans har jobbat med  beräkningar åt ExTe.


Vi har planerat ut singelhögarna = en ny svettupplevelse. Det gick att vrida ur kalsongerna!


Granndotter kom & hälsade på. Hon heter Beo, 5 år, mörkhårig & söt. Först sa hon inte så mycket men efter 10 minuter var det fullfart. Hon tjutrade på thailändska & vi på svenska.

Av Vivi - 2 september 2008 16:52


I dag är det 2 veckor sedan vi kom till Lanta. Det känns som att vi varit här längre än så!


Vi köpte ett lass svart singel som vi ska ha på framsidan av huset. Hans stog i skuggan med bar överkropp och tittade på, när två män i långbyxor och skjorta lossade lasset med spadar. Hans var sjöblöt av svett, medans arbetarna inte ens var svettig under armarna!


Av Vivi - 1 september 2008 17:01


Skolstart! Amanda och Hugo tycker att det ska bli spännande att börja skolan igen. Dom går "bakvägen" till skolan ca. 30 meter. Vi sitter på altanen, dricker kaffe och vinkar.

Amanda och Hugo ska gå i samma klass i ca. två månader. Det är 13 barn i klassen, en 3-9:a!


Medan barnen är på skolan passar vi på att fixa en internet-uppkoppling. Köper en till mobiltelefon med internet-funktion, som kan anslutas till laptopen.


Vi har föräldrarmöte kl. 13.00


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards