Alla inlägg under september 2008

Av Vivi - 19 september 2008 17:32


Efter skolan åkte vi med tucken till mitten av ön för att kolla möjligheten att får hyra eller köpa en häst. För Amanda har tjatat sedan vi kom. Hittade en vit hingst men ägaren bor inte på Lanta & ingen vet vem det är. Sedan åkte vi vidare till en man som äger 2 hästar & det är OK att Amanda får rida med början nästa vecka.

Det var en lugn fin häst som heter Choklat.


Senare åkte vi till Saladan på marknad. Många knallar, mat ställen, djur, karuseller & live music från en stor scen. Vi handlade lite av varje som vanligt när man är på marknad.

Av Vivi - 16 september 2008 17:45


Idag gick vi ut & åt med grannen. Han är en ensamstående pensionär från Mjölby, kom hit för 2 år sedan pga sjukdom (nu är han frisk & ångrar att inte åkt tidigare). Han kommer troligen att bosätta sig på ön för gott. Han har rest mycket & sett världen, men inget är som Koh Lanta säger han. 

Av Vivi - 14 september 2008 17:04


I natt hade vi inbrott i huset mellan 1 och 3. Dom tog Laptopen med tillbehör, miniräknaren, Play Station med tillbehör, digitalkameran, 9.000 Baht (1.800 sek) och ficklampor. Det är endast materiel men onödigt! Värst var att vi låg och sov i huset medans dom snokade runt! Kanske tur att man inte vaknade!!! Dom tog bl.a en ficklampa Mega Lite som låg på Amandas nattduksbord! Otäckt/fräckt! Men det var tur att dom inte tordes leta i lådorna i sovrummet, där låg mer pengar, pass, USB-minnen, Externa hårddisken med backup på! (tur), Nintendo DS m.m Så nu får vi jobba från Internetcafe´ ett tag igen. (krångligt!).

Hans & barnen var till polis stationen kl. 11 för att anmäla inbrottet. Det är ju en söndag men det är 7 poliser på stationen, annat mot för Ljusdal. Hans & barnen kommer hem med 2 poliser i en polis bil (Hugo tyckte det var häftigt). Poliserna undersökte platsen & vi fick en skriftlig polis rapport senare på em.


Har skickat polisrapporten till försäkringsbolaget, får se vad dom svarar/säger, vad vi får ut och inte!

Av Vivi - 12 september 2008 16:04


Idag har det inte regnat!


På fm gick Hans & Vivi till frissan & klippte håret. Hans klipte sig kort (lämnade kvar 5-6 mm av sitt fjun). Vivi klippte ganska kort också.


Efter skolan kom Ludvig med Hugo. De lekte tillsammans några timmar & följde med Hans till stan med ärende.


Kl. 17:30 gick vi ner till vår strand (Klong Dao). Barnen badade & vi tittade på solnedgången. Stranden var inte tom som förra gången vi var dit sist. Ett gäng killar spelade fotboll, några letade snäckor/ musslor, 2 st la nät, några satt & njöt av utsikten.




Av Vivi - 11 september 2008 15:51


Hittade en BBQ restaurang med grillbuffe på kvällen. Många åt där så vi blev nyfikna. Mitt i varje bordet var det ett stort runt hål som kyparen satte en grill. Sedan fick gästerna plocka råvaror från en buffe (kyckling, biff, musslor, räkor, korv, köttbullar, crabfish, fläsk, grönsaker, olika sorter sallader & ris) som man sen fick grilla själv.

Man fick blanda & äta så mycket man ville för 99 baht (19 kr). Det var mysigt men lite pyssligt, speciellt när man har små barn med sig.

Vi tyckte barnen åt jättebra, men de orkade äta en var sin stor bägare glass som dessert.


Av Vivi - 10 september 2008 10:45


Nu har vi fått stopp på "vattenläckan". På fm. började det att läcka i en koppling på nedre toan. När Hans skulle kolla vad som var fel, började det att "spruta" vatten ur röret! Vi vred av huvudkranen och Hans gav sig iväg till en rörfirma för att köpa div. material. Åter hemma igen så passade inte kopplingarna som Hans tänkt sig. Gick åter igen till affären och köpte/böt delar. Nytt försök resulterade i att vi ringde till Maj-Britt på Lanta Diver (har hant om uthyrningen av huset) och berättade vad som hänt och att vi inte hade något vatten. Maj-Britt lovade att skicka en "rörkrökare" i morgon! Hans ville ha vatten nu, inte i morgon! Nu provade vi igen med div. konster och knep! Och vips, så var det tätt! På med vattnet och ringde till maj-Britt och berättade att allt var ok igen!


På kvällen var vi ute med tucken för att se oss omkring. Vi var bl.a till Long Beach, Sanuk skolan, som är Lantas första Svenska skola.


Vi bor på Klong Dao Beach, norra delen av Lanta.

Av Vivi - 9 september 2008 10:32


Dagen har varit som "vanligt". Studier, data, slappa m.m Barnen följde med varsin kompis efter skolan. När vi åkte för att hämta barnen med tucken, så var det solsken och jag och Vivi tyckte det var så overkligt skönt! Men när vi kommit halva vägen så kom det ett skyfall. Åter igen genomblöta. Så fr.o.m nu kommer vi att ha regnponchos i tuken.

Av Vivi - 8 september 2008 10:07


Dagen började med att Hans måsta på 111 (it-butiken) igen, för att våran mobila uppkoppling fortfarande krånglar. Koung (ägaren till 111) kollade med supporten. Sim-kortet som vi har är inte riktigt kompis med våran nya telefon! Så vi hade 2 alternativ. Byta telefon eller sim-kort. Vi har precis lärt oss telefonen och vi trivs bra med den, så det får bli ett nytt sim-kort. Men, nu är befintligt sim-kort laddat med 140 Internet-timmar för september och dom timmarna går inte att föras över till ett nytt. Så vi får stå ut med "lite" uppkopplings-problem då och då! Men nästa månad kommer vi att ha ett nytt sim-kort och abonemang. Nog om sim-kort!


På em. började barnen på truppgymnastik, på stranden. Det är en grupp på ca. 15 barn, 7-12 år. Ledaren är en 13-årig tjej (Elenor) som tävlar med en elitgrupp. Det är hennes 5:e säsong på Lanta.

Barnen fick göra kullerbyttor framåt och bakåt, hjula, framåtvolt m.m Det kommer att bli "tuffare" framöver. Kommer att träna måndagar och onsdagar. Barnen tyckte det var jätte-roligt. När vi åkte hem med tucken, så kom det en rejäl regnskur. Vi blev genomblöta och Amanda frös t.o.m




Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards