Alla inlägg den 1 mars 2009

Av Vivi - 1 mars 2009 08:40


Vi trodde att barnen skulle lära sig mycket engelska här på Koh Lanta.

Det läser ju en del i skolan (exempel Hugo som går i 3:an, har 3 timmar engelska i veckan, medan flera skolor i Sverige inte ens har engelska i 3:e klass).

Men i praktiken umgås vi mest med svenskar, så barnen använder inte så mycket engelska. Därför beslöt vi oss för att skaffa en privat riktigt engelsktalande ”hjälplärare” (tutor) för att träna barnen extra i engelska. Vi satte annonser på olika restauranger, vid bankautomater, och på ett bageri.


Och efter 3 dagar, fick vi napp. Det ringde en engelsk kille som heter Martyn och ville prova på ”jobbet”. Han kom till oss på intervju, tog med sig sin flickvän (en tjej från Schweiz), de verkade vara väldigt trevliga och barnkära. De ska vara här till sista April. De är ett par dykare som är på Koh Lanta för andra säsong (Dom träffades på Koh Lanta i fjol). Martyn håller mest på med Rescue Diving, medan flickvännen (Marina) pluggar till dyk instruktör (Divemaster).


Sagt & gjort, Martyn gjorde sitt första ”arbetspass” hos oss i söndags. Han följde med oss till söndags marknaden i Salladan. Där visade barnen honom runt och berättade och pratade om allt möjligt (vad saker heter, vad dom används till o.s.v

Efteråt visade barnen honom deras skola, vårt hus inne och ute & till sist blev det ” hide & seek” (kurragömma) till Hugos förtjusning!


Martyn (och kanske Marina) tänker ta med barnen på pool dykning eller laga mat nästa gång. Barnen längtar redan, så detta verkar vara en bra satsning.


Men vi vet inte när, eftersom vi lär vara upptagna nu när Berit, Lena & Kjell är här. De kommer i morgon kväll & ska vara här i 2 veckor.


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards