Alla inlägg den 28 februari 2009

Av Vivi - 28 februari 2009 08:37


Amanda har tjatat i månader, om att få prov dyka med tuber. Många av hennes klass kompisar har tagit dyk certifikat och hon vill också testa hur det känns.

Så efter att vi kollat med några dyk center här på ön, åkte vi till Relax Bay resort i lördags. Lanta Diver har ett kontor där och man kan prova-på-dyka i en pool.

Först provade Hans i bassängen & följde instruktionerna från en divemaster (en trevlig engelsk tjej). Han fick spotta i cyklopet. Låter ohygienisk ,eller hur?

Det är nämligen så att ett spott ger bättre skydd på glasytan, så att det blir klarare sikt & mindre imma. Efter spottningen, fick han träna att andas in och ut genom munnen i ”andningsregulatorn” (man ska/får inte andas genom näsan). Sen var det ”bara” att flyta ner under vattnet och simma runt tillsammans med divemastern. Hon gjorde tecken, upp, ok, o.s.v


Efter 2 varv i poolen och några tillrättningar/tipps, så var det Amandas tur.

Hon andades korrekt på en gång & flöt som en fisk.

Hon vägrade att spotta i sitt cyklop (tycker det är äckligt, sa hon senare), så Hans fick spotta åt henne istället.


Ja..nu vill Amanda försätta & gå på en dyk kurs (ta dyk certificat). Hoppas bara att Hans få tillstånd av sin doktor (man måste genomgå en hälsoundersökning (om man har hjärt- eller kärl- problem) innan man får gå dyk kursen).

Lanta Diver har ett 4 dagars program : 2 dagars teori & 2 dagars dykning i öppet hav (2 dyk per dag).


På kvällen var vi på Somewhere Else och åt middag med Ljusdalingar. Gunilla Sundell (som jobbar på ExTe) med maken Leif & deras vänner. De kom i torsdags och blir i Thailand ett tag. Dom ska nog åka till ön Koh Lipe på torsdag, sedan lutar det åt att dom ”landar” här på Koh Lanta några dagar igen innan hemresan.


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards