Alla inlägg den 9 februari 2009

Av Vivi - 9 februari 2009 06:16


I fredags åkte vi till Phuket. Vi hyrde en fyrhjulsdriven Turbo-Jeep med flak (Hugos önskan). Hugo & Amanda åkte på flaket en bit men sen måsta dom sitta inne, när vi kom till motorvägen. Första stoppet blev på Tesco Lotus i Krabi för att äta lunch (stor varuhus kedja som finns i stora städer runtom i landet). Och nästa stopp blev Bangkok Hospital i Phuket där Hans skulle på återbesök. Vi kom i god tid, men det var bara att ”kliva in” till doktorn. Hans fick ny medicin och sömnpiller. Nästa återbesök blir om 5 veckor.


Efter sjukhuset, åkte vi till hotellet i Patong (Baan Bao resort). Patong är den mest utvecklade stranden i västra Phuket och med andra ord den mest exploaterade. Här finns allt som har med turism att göra. Här händer saker. Baan Bao resort ligger vid stranden men en liten bit söder om centrum, så på hotellet är det lugnt & skönt. Har inte hört något av nattlivet, som några varnade oss för. Det hörs mer hos oss här på Koh Lanta (karaoke varje kväll). Vi tog ett schönt dopp i poolen varje dag.


På kvällen gick vi ut och åt middag på en Libanesisk restaurant där de hängde två ”rullar i kebab-grillar” (kyckling och nöt) likadant som det gör i Sverige. Och kebab är en av de maträtter som vi saknar mest, sedan vi lämnade Ljusdal. Men..men…man ska inte ha så stora förhoppningar säger de som vet…. Kebaben i Patong smakade inte alls som hemma i Sverige! (Dom hade glömt kebabkryddan, smakade mest som grillat kött, men gott ändå, men inte vad vi tänkt oss!


Lördagen åkte vi runt. Först åkte vi till Kamala beach, kollade Winfy skolan (en svensk skola) och tittade runt i området. Skolan är mindre än skolan som barnen går i nu. Sedan åkte vi till nästa strand område & Amanda fick rida en häst som heter Aladdin på Phuket Riding Center (där fanns 21 st. fina hästar). Efteråt åkte vi till Go Cart center, men Hugo ville inte köra (det gick för fort). Vi kollade också ATV (fyrhjulingar) banan i närheten, men han ville inte heller testa & köra här. Så vi åkte och handlade & åt middag på Tesco Lotus, som även finns här i Phuket.


Vi åkte hem i söndags. Stannade i Krabi för att handla det sista (bl.a dryck, chips & köttfärs som inte finns att köpa på Lanta).

På vägen hem blev Hans vittne och hjälpte till med en motorcykel olycka. Jag & barnen såg inte så mycket eftersom vi låg på flaket (Amanda satt inne i bilen, men spelade DS). Bilen som ”nuddade” motorcykeln så att den välte på asfalten smet. Ett par som satt på motorcykel ramlade omkull. Manen verkade att klara sig bra & ringde SOS. Medan kvinnan såg sämre ut, det rann blod från hennes huvud. Troligen sprack hennes huvud när hon slog huvudet mot asfalten. (Här har inte många hjälm) Hans var först på plats och lugnande kvinnan och lade ner henne på sidan av vägen och pratade med henne så gott han kunde! Hans blev alldeles blodig, men vad gör väl det!? Sedan polis och ambulans kommit och polisen pratat lite med Hans, så fortsatte vi hem till Koh Lanta och Pinglan. Hon blev så glad när vi kom hem!


Tur att resan gick bra för oss. Hans körde lugnt & fint (för det mesta!). Tur att han har bra lokalsinne, så vi hittar dit vi ska utan större problem.


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards