Direktlänk till inlägg 5 april 2009

Vecka 14 : Blandat och gott.

Av Vivi - 5 april 2009 05:27


Veckan går mot slutet. Måndag var Amanda på sin vanliga trupp-gympa och sedan åt vi middag med Kristina, Anders, Ludvig och Agnes. Först tänkte vi äta på en indisk restaurang som skulle stängas för denna säsong. Det är en riktigt indisk restaurang = kocken/ägaren är från Indien. Men vi fick fel datum, när vi kom dit, var de redan stängt, sista dagen var i går. Vi pratade om ditt och datt. Så vi fick äta på en annan restaurang.


Tisdag: Sven kom & hälsade på. Ja..han funderar på att flytta tillbaka till Koh Lanta. Att bo i Klong Thom är inte like roligt som han hade tänkt sig. Han saknar promenaden till beachen och enkelheten att hitta allt han behöver på nära håll. Han tittade på olika boende idag.


Onsdag: Efter skolan åkte vi till Long Beach. Barnen hade sina engelska timmar och det var snorkling på agendan. Martyn tog med dem till en vik längst norr ut på Long Beach mot Klong Dao sida. Det var stenigt runt viken och där mellan klipporna trivs fiskar, krabbor, koraller och andra små havs djur.Hans tog massage. Jag satt i en tom hydda och läste med barnen och Martyns röst i bakgrunden. Det var så skönt. Det var första gången sedan hundbetten, som Amanda kunde bada i havet igen.

På kvällen kom Maj Britt, en lärare i skolan som kommer från Sandviken. Hon har två lägenheter i Rayong (nära Bangkok) som hon hyr ut och nu funderar hon på att köpa fler fastigheter (och till och med kanske en resort). Nåja…för somliga är ekonomin inte alls ett bekymmer.


Torsdag: Hans & Amanda bokade dyk kurs. Hans måsta kolla/få intyg från dr. Salarin, om det är bra/ok att dyka med ”problemen” han haft/har + medicinen.Det var ok, så dom ska börja om två veckor, på en ”open water” kurs. Kursen är på 4 dagar, uppdelad på 2 helger, så att Amanda slipper att ta ledigt från skolan. Två dagar teori + praktik i pool/hav. Plus två dagar dykning i öppet hav, kl. 8 till 16 varje dag. Vi har kollat så att Hugo får följa med dem för att fota och snorkla, och det går bra.Hans & Amanda fick med sig tjocka dyk handböcker som de måste plugga in!


Fredag: Hans åkte till Tesco Lotus i Krabi med buss för att reklamera en skrivare. På Tesco påpekade dom att skrivaren var köpt på Tesco i Phuket! (Vi trodde att vi köpt den i Krabi!!!) Men dom lovade att reda ut detta med Phuket och fixade så att Hans fick pengarna tillbaka.

Han handlade lite av varje, bl.a 2 öl till hemresan. När han skulle betala, fick han inte köpa ölen före kl. 11.00, och nu var kl. 10.55 Så han fick betala allt utom dom 2 ölen och vänta ”bakom” kassan tills kl. 11.00, då kassörskan slog in ölen och Hans fick köpa dom!.

På kvällen sålde vi vår hörnsoffa med bord och Hugos radiostyrda helikopter till Koung som äger 111.

Vår lilla älskade Pingis, som blivit större nu, gav vi bort till Kim idag. Hon är dotter till ägaren av en resebyrå och tvättfirma, dit vi brukar lämna tvätt, boka resor, hyra bilar och använda Internet. Dom älskar djur.


Lördag: Åkte kl.8 med buss till Phuket. Övernattade en natt på Naithonburi resort and spa http://www.naithonburi.com . Där var det PP, bad & sol som gällde.


Söndag : Flög vi till Singapore på visum resa. Barnen är lediga från skolan måndag och fredag  nästa vecka och vi tar ledigt 3 dagar (tis-tor) så att vi kan vara borta drygt en vecka. Detta blir vår ”sista” visum resa, om vi får 60 dagars visum. För när skolan slutar 28:e maj, ska vi också åka hem till Sverige.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - Onsdag 10 april 18:26

  Vi firade påsk i Bygget med barnen + Kjell och Lena. Barnen åkte runt på myren med de klassiska skottern Ockelbo. Vi grillade ute vid lunch & åt plock. Som vanligt det blev mycket rester. Andra dagen där byte vi presenter (ny års klappar) med...

Av Vivi - Fredag 8 mars 16:45

  Vi startade resan den 25:e feb med besöket till Ulf. Han har varit dåligt länge sedan han ramlade. Han var mager men glad att se oss. Karin, Karins mamma som är 90 år och Sandra var på plats.    Vi flög dagen efter med Qatar. Denna gång var v...

Av Vivi - Tisdag 16 jan 16:20

Vi frågade barnen om det var okay att vi inte fira ny år tillsammans den här gången. Förra ny-år firande var det nån som tyckte det var inte så kul att avbryta sin get-together-with friends för att vara med oss gamlingar :-) . Så nu åkte vi & fira...

Av Vivi - 15 oktober 2023 18:18

  Sex år har gått sedan du lämnade oss. Jag tänker på dig varje dag. Ångrade att jag kom inte hem till dig oftare. Men Sverige till Indonesien är avstånd som vi bara kunde korsa en gång om året.    ...

Av Vivi - 4 oktober 2023 18:15

  Lör, Sep 30 :   Åkte från Ljusdal runt 6 på morgonen. Flyget gick kl. 10 & vi var framme till Marco Polo airport 12:45. Vi tog en buss till staden Venedig.Det kostar € 10/person & resan tog ca. 30 minuter. Hotell vi bodde var endast ...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards