Direktlänk till inlägg 4 oktober 2008

Dagstur till södra delen av ön.

Av Vivi - 4 oktober 2008 09:03

 

Avfärd med tucken kl. 9.00 Lämnade 6 par byxor hos skräddaren (2 för lagning och 4 för att göra shorts av långbyxor).

Åt frukost på ett bageri, baguetter, äppelpaj, chokladmuffins, tårta & pommes frittes, drack kaffe och is-choklad. (Vilken frukost!)

Resan gick vidare på en ”skrovlig” väg, mot ett av dagens mål. Vi körde med tucken tills vägen tog slut. Köpte läsk, vatten och startade vår vandring. Vi gick ca. 30 min. längre & längre in i djungeln, fullt med spännande ljud & tropisk lukt. Vi följde en stor bäck, gick bredvid & i det klara vattnet, tills vi nådde vad vi sökte. Ett vattenfall!

Vattnet föll utför ett stup på ca. 15 m. Landade i en lagun. Vi var helt ensamma där, mitt i djungeln! Hans & barnen klättrade ”runt” uppför stupet till toppen av fallet. Jag stod kvar nere för att fota!

Sedan duschade vi alla 4 i fallet och badade i lagunen. Vattnet var kristallklart, svalt & skönt. Vilken känsla!!! (Sådant har man bara sett på film!)

Efter ca. 1 h. Återvände vi tillbaks till tucken, mot nästa destination.

Nationalparken och fyren på södra udden av Koh Lanta Yai. Vägen blev sämre & sämre. Grusväg som var sönderregnad i backarna. Dom värsta backarna var cementerade. Tucken orkade inte oss 4 i vissa backar, då det inte gick att ”farta”.

Väl framme fick vi se fina vyer, fyren, en underbar tom strand (även den som ur en film!) och nyfikna apor! Några apor hade tömt ut våran packning i tucken, druckit ur läsken sedan dom bitit hål i flaskan (smart). En av aporna fick Hans jaga för att få tillbaka Amandas regnjacka i fodralet.

På väg hemåt åt vi på Ottos bar & restaurang vid Klong Nin strand. Vi hämtade byxorna hos skräddaren och betalade honom 40 sek.

Vi avslutade dagen med att åka radiobil på marknaden. Amanda krockade, så att hon krossade insidan av läppen mot ratten. Hon körde färdigt, men var lite ledsen och groggy efteråt. Sedan mådde hon illa och svimmade. Folk kom med en stol och tiger balsam. Hans gick och köpte kallt vatten, som han tvättade av Amandas ansikte med.

Vi var åter i huset kl. 19.00 En spännande & intressant dagstur på 10 h.


 
 
Ingen bild

Katarina Hedman

6 oktober 2008 18:50

Å vilka fina bilder. Ni ser ut att haft en riktigt bra dag :) Hoppas ni trivs!

 
Ingen bild

moster Lena

7 oktober 2008 20:35

Hej kära ni vilken härlig dag frånsett Amandas smäll. Underbara bilder! Vad billigt att gå till skräddaren.Sköt om er Kram Kram

 
Ingen bild

Per

8 oktober 2008 15:40

Fantastiska bilder!
Det ser väldigt härligt ut,
njuuut av tiden och friheten.

 
Kristin på DHL

Kristin på DHL

13 oktober 2008 11:05

Vilka underbara bilder! Och vilket underbart liv! Tack för att du uppdaterar oss om världen som är så långt borta ifrån ens egen verklighet :) Ta hand om er!

http://www.thetimeisnow.devote.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - Onsdag 10 april 18:26

  Vi firade påsk i Bygget med barnen + Kjell och Lena. Barnen åkte runt på myren med de klassiska skottern Ockelbo. Vi grillade ute vid lunch & åt plock. Som vanligt det blev mycket rester. Andra dagen där byte vi presenter (ny års klappar) med...

Av Vivi - Fredag 8 mars 16:45

  Vi startade resan den 25:e feb med besöket till Ulf. Han har varit dåligt länge sedan han ramlade. Han var mager men glad att se oss. Karin, Karins mamma som är 90 år och Sandra var på plats.    Vi flög dagen efter med Qatar. Denna gång var v...

Av Vivi - Tisdag 16 jan 16:20

Vi frågade barnen om det var okay att vi inte fira ny år tillsammans den här gången. Förra ny-år firande var det nån som tyckte det var inte så kul att avbryta sin get-together-with friends för att vara med oss gamlingar :-) . Så nu åkte vi & fira...

Av Vivi - 15 oktober 2023 18:18

  Sex år har gått sedan du lämnade oss. Jag tänker på dig varje dag. Ångrade att jag kom inte hem till dig oftare. Men Sverige till Indonesien är avstånd som vi bara kunde korsa en gång om året.    ...

Av Vivi - 4 oktober 2023 18:15

  Lör, Sep 30 :   Åkte från Ljusdal runt 6 på morgonen. Flyget gick kl. 10 & vi var framme till Marco Polo airport 12:45. Vi tog en buss till staden Venedig.Det kostar € 10/person & resan tog ca. 30 minuter. Hotell vi bodde var endast ...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards