Alla inlägg under maj 2008

Av Vivi - 14 maj 2008 10:23

Påskrivningen av köpekontraktet gick bra igår. Och en handpenning är betald till oss. Så nu är det bestämt & på riktigt att huset är såld!!!


Hans tänkte berätta om köpet till Berit (sin mor) men när han var där igår fick hon precis ett besök. Så han tänker åka dit igen idag. Som det ser ut nu vet hon bara att vi tänker hyra ut huset. Vi ville inte berätta tidigare om våra planer på att sälja pga att vi inte ville oroa henne i onödan i fall köpet inte blev av. Men nu när allt är klart, kan vi berätta det.


Det känns jättemärkligt & ledsamt att huset så gott som inte vårt längre, fast vi ska bo där fram till sista juli. Vi har gjort så mycket med huset, gjort det fint som det ser ut nu (planterat blommbuskar, äppeltrön, vinbärskbuskar, byggt 2 altanen, växthus, sandlåda med tillhörande gungställning, m.m m.m.)


Av Vivi - 13 maj 2008 10:21

Ikväll gäller det!!!

Hans skulle till en konsult med köparen & skriva under köpekontraktet!


Vi säljer huset pga att det är mer praktisk nu när vi ska bo i Thailand i ett år (från 2008-08-19 till sista juni 2009). Visst kan vi hyra ut, som vi hade tänkt från början & får in lite pengar varje månad.  Men tänk om hyresgästen är slarvig och eller inte alls händig, hur ser då huset ut om ett år när vi kommer tillbaka? Vi kanske inte alls vill bo där längre. Tänk om det går sönder grejor i huset medan nån hyr & det kostar skjortan att fixa det?

Sista alternativ blir att låta huset står tomt medan vi är borta. Men Gud, kan inte ens tänka oss hur tomten ser ut, om gräsmattan inte blir klipt på ett år!!!

Och på vinter när det inte skotas, man tror att vi bor i en igglo istället för ett hus då!!

Vi kan/vill inte begära av Berit att hon ska sköta huset!

Av Vivi - 3 maj 2008 09:53

Först kom familjen Larsson (Anders, Julia, Amelie & Nina). Jag skickade ner barnen till vägen så familjen ser vilken väg de skulle in. Men de missade uppfarten ändå. Säkert för att Anders körde förfort......;-)

Nina var inte riktigt frisk. Hade feber sedan igår. Men hon lekte med andra ändå, var så snäll & söt.


Sedan kom familjen Orevi (Thomas, April, Gaby & Becky). Becky fyllde ett år för bara några dagar sedan & hon börjar gå nu. Hon var inte lika blyg som förra gången vi träffades.


Vi åt bakso (soppa med köttbullar på Indonesisk vis) till lunch & sedan sate (kyckling grillspet med tillbehör) till middag.


Innan familjen Larsson åkte hem på kvällen, delade ut presenter till alla.


Familjen Orevi stannar över & åker hem i morgon.


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards